torstai 27. maaliskuuta 2014

Miten käynee Jutta Urpilaisen?

Hallitus tekee leikkauksensa. Näin olen ymmärtänyt kaikesta lukemisesta ja katsomisesta TV-uutisissa.  Uudet toimet eli leikkaukset kohdistuu ainakin niiden ihmisten kukkarolle, joilla on muutenkin vaikeaa. Osa voi pärjätäkin pienemmällä taloudenpidolla. Osa voi olla hukassa näiden toimien tullessa voimaan.

Kysymyksenä tuleekin miten Jutta Urpilaisen käy?
Miten käyttäytyy SDP:n kenttäväki?

SDP:llä on toukokuussa puoluekokous. Siellä on puheenjohtajan valinta. Urpilainen on istuva puheenjohtaja. Siellä hänellä on vastassa ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne.
Hallitus on tehnyt kipeitä päätöksiä kautta vuosien tällä hallituskaudella. Urpilainen valtionvarainministerinä on hyväksynyt suuren osan päätöksiä meidän kansalaisten haitaksi. Tällä vaalikaudella on jäädytetty lapsiperheiden ja pienituloisten indeksikorotuksia jo 2012-2013.

Urpilaisella voi homma karata käsistä. Aika ei ole hänen puolellaan. Aiemmin tehdyt säästöpäätökset ja nämä tekevät hallaa työväestölle, perheille ja pienituloisille. Miten kansa ottaa nämä päätökset?
Miten hänen käy kevään puoluekokouksessa? Tuoko nämä päätökset hänelle tuomion valtionvarainministerin toimesta? 

Toisaalta palkansaajille on palkankorotukset niin tälle ja ensi vuodelle. Nämä tuo niille, joilla on työ rahaa käyttöön lisää. Heillä ei asiat ole huonosti. Tämä kompensoi vähän näitä menoja. Jos taas nämä ratkaisut tuovat työttömiä, sitten tuo ei ole niin hyvä asia. Antti Rinne on ammattiyhdistyliikkeen miehiä. Tämä voi olla hänelle hyväksi mutta myös haitaksi.

Kumpi heistä tulee SDP:n puheejohtajaksi? Vastuu tästä ei ole helppo uudellekaan puheenjohtajalle. Tehtiinkö näitä säästöpäätöksiä kansainvälisten luottoluokittajien takia? Tehtiinkö näitä päätöksiä tulevaisuuden sukupolvien takia? Minkä tahansa takia, ei nämä päätökset ole mielusia. Ei ainakaan kansalle, eikä tuleville suomalaisille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti