maanantai 11. heinäkuuta 2016

Suomi Areena

SUOMI -Areena on taas kesän vetonaula, ainakin poliitikoilla. Toisaalta siellä on myös joitain suomalaisia vaikuttajia jotka saavat taas kerran tulla mediassa esiin hyväntekijänä tai analysoimassa Suomen taloutta.

Mihin piruun tämmöistä tarvitaan? Eikö suomalaiset saa lomailla rauhassa vaan lomien aikana on vielä korostettava kaikkea jo tehtyä ja tekemätöntä. Poliitikot taas tulevat kehumaan kilpailukykysopimusta ja analyytikot tuovat esiin kriisitietoisuutta.  Suomi Areena on eräänlainen kansallinen tietotoimisto. Poliitikot elävät maailmassa, jossa he ovat kaiken kansan nähtävänä 24/7 ja siten he yrittävät olla tärkeitä jopa lomalla ollessaan.

Tikkatuluna oleminen on sitten erityisen hassua jopa poliiitkolta. Kansanomaisuus yrittää olla näkyvin juuri kesällä. He ovat taviksia ainakin kesän. Onkohan tälle kesälle hallituksella shortsikausi. Kaksi vuotta sitte oli. Viime vuonna ulkomisteri oli kuninkuusraveissa mutta se hälle sallittakoon. Ei tikkatauluna oleminenkaan nyt suuri virhe ollut.

Ehkä kansakin uskaltaa olla siten näin. Analyytikot on sitten toine juttu. He ovat sidoksissa omiin tutkimuslaitoksiin ja he eivät uskalla olla shortseissa kesälomallakaan. Nämä tutkimuslaitokset tekee tutkimuksia omalle väelleen ja siten haastatteluissa on niin työväestön kuin työnantajien edustajia ja kaikki on yhtä mieltä siitä, että olemme modernissa maailmassa joka tarvii omat toimensa suuren lopputuloksen saavuttamiseen.

Nytkin saadaan sitte kuulla kaikkien osaajien kommentteja....En tiedä mitä tälläkin jutulla yritetään saada aikaan. Yhden jos toisenkin yhteiskunnallisen vaikuttajan mielipide tulee esiin tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti