tiistai 12. marraskuuta 2013

Väärien ostosten tavaratalo.

Olen nyt menneenä viikkoina tehny kaksi eri sopimusta kahden eri operaattorin  kanssa. Saunalahti joka toimii puhelin ja laajakaista asioissa ja toinen on Fortumin sähköyhtiöiden myyjien kanssa.

Sinällää asia ei ole kummonen mutta kun on pitänyt yhtä yhtiötä saman talouden kanssa, niin on kumma tunne sisällä kun miettii asiaa. Eilen tuli postissa sitten vahvistus sähkön myynnin muuttumisesta. Saunalahden kanssa tein sopimuksen jo lokakuussa ja siten minulla ollut laajakaistan sitten irtisanoin.

Olen sen verran yhden asia mies, että en ole vaihdellut näitä jokaisen myyjän tullessa eteen enkä ostellut puhelimen kautta mitään. Mitenkään ihmeellistä tuossa vaihtamisessa ei ole. Kuitenkin asia on niin, että kilpailutuksen tekee kerran ja sitten sinut on sidottu tähän operaattoriin useiksi vuosiksi ja vaihtaminen ei tule kyseen ainakaan joksikki vuosiksi. Bonus- ja alennusohjelmat sitoo sinut siihen.

Itse inhoan nuita myyjiä tuolla kauppakeskuksissa ja kierrän yleensä ne kaukaa. Tällä kertaa unohdin kärryt matkaan ja jouduin palaamaan viemään ne. Siinä välisssä nää kaverit kerkesi vetää minut tuohon kilpailuttamistarinaan. Alan olla valmis tilaamaan nuo netistä ja suoraan kotia. Kauppakeskukseen meno taas luo paineita tähän hölynpölyyn.

Mitään kilpailuttamista ei ole. Nämä miehet ja naiset pönttöjen takana kannettavinen tietokoneineen yrittävät väkisin myydä, (joskus saaden asiakkaakseen).  Eivät ne myy omaa tuotetta vaan jonkun yrityksen. Saako nuo edes palkkaa tuosta. Toisinaan nuilla miehillä on palkka prosentteina siitä minkä saa myydyksi.

Olen omalla lailla pettynyt molempiin. Mitään uutta ja halvempaa käyttökustannuksia ei tuonut. Saman tuo maksaa mitä tuo maksoi aiemminkin. Sähköon toimittaja muuttui ja saan nyt kaksi eri laskua sähköstä. Puhelin ja laajakaista maksaa saman mitä ennen. Lisänä on turvapaketit.

En näe mitään kunnollista näissä kilpailutuksissa. Säästöä ei tule. Missä menee vastuun raja tämmöisessä liiketoiminnassa? Minä en nyt voi kahteen vuoteen tehdä itse mitään kilpailutusta kun senkin tekivät nämä kyseiset ihmsiet. Nyt täytty taas jaksaa korjata tämän tuomia ongelmia ja maksaa Fortumin ja Vantaan Energian laskuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti