keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Oikeisto, keskusta ja vasemmisto.

Suomessa on vallalla käsitys, jossa tuo jako poliittisiin puolueisiin. Oikeisto istuu eduskunnassa puhemiehen oikealla puolella ja vasemmisto puhemiehestä vasemmalla. Keskusta istuu kohti puhemiestä Väliin mahdutetaan pienepiä puolueita ja ihan vasemmalle laitetaan ns.todelliset vasurit.

Mitä keskusta sitten on?
Ryhmä keskenään maa- ja mestätalouteen keskittyviä miehiä  ja naisia. Mahtuisiko tähän sitten yhtään kaupungissa asuvaa henkilöä. Voipi mahtua ja hänkin todennäköisesti on juuriltaan yhtä maaseutulainen. Keskustaa kuvaa hyvin itsenäinen ja elämänmyönteisten näkemysten tuominen julkisuuteen. Keskusta on hyvin juurillaan pysynyt aatesuunta, joka voi periytyä seuraavalle sukupolvelle. Keskusta on hyvin sympaattinen ja luonnonläheinen arvoyhteisö. Toisinaan kahden pääaatesuunnan väliin kuuluminen antaa mahdollisuuden yhteistyöhön sekä oikeiston että vasemmiston suuntaan.  Itsestä huolehtiminen ja pärjääminen yhteiskunnassa on keskustalaista ajatusmaailmaan. Tahto pärjätä on monesti ihmisen sisimmässä ja antamassa voimaa uskoen tulevaisuuteen. Me olemme rakentaneet tän maan ja meille se kuuluu.

Mitä vasemmisto sitten on?
Pääsääntöisesti pieniä ja keskisuuria palkansaajia, jotka ovat mahdollisesti saaneet tehdä pitkän päivätyön työelämässä. Lisäksi nykyään alkaa olla keskituloisia eläkeläisiä. Vasemmiston kannattaja ovat rakentaneet hyvinvointiyhteiskuntaa ja ovat ylpeitä saavutuksistaan.  Hyvinvointiyhteiskunta vain on nykyään tietyn yhteiskuntaryhmittymän etuoikeus. Osa tästäkin väestä on tipahtanut hyvinvointiyhteiskunnan ulkopuolelle. Vasemmmisto on ollut palkansaajan asialla mutta nykyään tätäkään korttia ei voi esitellä päättömästi. Osassa vasemmistoa voi löytyä hyvinkin kapitalistista toimintaa. Voi olla myös kapitalistia inhoavaa käsitystä, joka purkautuu sitten kun työrauha raukeaa. Elämässä pärjääminen liittyy usein hyvään ja pitkään työsuhteeseen. Ilman työtä ei ole elämää ja työelämän tuoma turva on yhteinen päämäärä.

Mitä oikeisto sitten on?
Oikeiston kannattajat perinteisessä mielessä ovat hyvätuloiset keskiluokan ja pankinomistajien ja isojen toimialojen omistajat ja heidän työtoverinsa. Isoissa kaupungeissa esiintyy hyvätuloista väkeä ja he kannattavat oikeistoa myös vasemmiston kustannuksella. Äänestetään oikeistoa, kun ei tykätä vasemmistosta. Vasemmisto ajaa meitä perikatoon. Oikeisto kannattaa hyvinvointiyhteiskuntaa niille ihmisille, jotka pysyvät pitkään työelämässä. Työelämän ulkopuoliset kansalaiset jätetään hyvinvointiyhteiskunnan ulkopuolelle. Näille hyvinvointiyhteiskunta ei enää kuuluisi. Pääoman kerääminen liittyy oikeistolaiseen poliittiseen kulttuuriin. Pääoma ei tule ilmasta, se pitää repiä jostain. Yleensä tämä on voiton kerääminen itselle toisten kustannuksella. Vain nopeat pärjäävät -ajattelu vallitsee naissä piireissä. Oikeistollakin on oma arvoyhteisö. Tämä ei kuitenkaan näy ulos mustien autojen letkasta kaupungin kaduilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti