keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Ostetaan eletkroniikkaa ja palautetaan se.

Selasin tässä netissä ja löysin Iltalehden sivulta seuraavanlaisen jutun.
Verkkokauppa.com julkaisi listan tuotteista joita ei kannattasi ostaa koska ne on tuoneet eniten palauutuksia ja vaatineet eniten huoltoa.

Itseän tuo kiinnostaa erityisesti. Hankin erityisesti elektroniikkaa ja muita teknisiä laitteita jatkuvasti niiden hajoamisen takia. Tämän vuoksi tuotteen täytyy olla hyvä ja jokseeenkin kestävä.  Olen jonkun kerran todennut jotkut elektroniset laitteet kestämättömiksi. On harhaa, että kaikki tuotteet olisi hyvää tänä päivänä. Tuotteita tehdään isoja määriä tehdastuotteina ja sinne mahtuu aina jokin keskeneräinen ja huonoja komponetteja osua laite.

40 eniten huollettua ja palautettua tuotetta on listattu tähän Iltalehden sivulle. Yllätyksekseni iPhone 5 oli eniten huoltoa tarvinneiden listalla. Paljon tässä on kodinkoneita ja kodin elektroniikkaa. On hankalaa kun tuote menee huoltoon ja saattaa olla siellä usean viikon. Erityisesti minun silmään näkyi pienet tablet tietokoneet. Elektroniikka on niin epävarmaan tänään että jatkuvasti saa olla ostamassa uutta laitetta.

Mietin monesti mitä varten nykyään tehdään niin paljon hajoavia tuotteita. Onko kilpailu niin kovaa että se laittaa rahan tulon edelle tuotteen kestävyydestä. Eikö meille riitä vähempi ja kestävämpi tuote. Mihin me tarvitaan tätä kaikkea. Korjaaminen on turhaa, kun uuden saa halvemmalla.

Tekniikka kehittyy koko ajan. Esimerkiksi tietokone on vanha kun olet sen ostanu. Näin sen uusiminen ei tunnu niin pahalta. Mahdollinen päivitetty grafiikka on uutta. Näyttö on HD-tekniikkaa ja moderni tuote on ajan tuomaa ylellisyyttä. Olemme näin 2010 luvun ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti