Olen itse kiinnostunut politiikasta ja seuraa tiedotusvälineitä ahkerasti. Näin saan yleisen tiedon siitä miten eduskunnassa asiat etenee ja mitä kukanenkin kansanedustaja puhuu ja edustaa.
Tällä vaalikaudella on paljon uusia kasvoja eduskunnassa ja se näkyy myös tiedotusvälineissä.
En yleensä välitä edustajien omista kommenteista mutta nyt Perussuomalaisen puolueen edustaja on taas otsikoissa. Perussuomalaisilla on useita edustajia, joissa näkyy värikäs erilaisuus edustajien taustoista.
Otsikoihin pääsi nyt erään kansanedustajan vieras, joka esitti lehterillä natsitervehdyksen. Kyseinen kansanedustaja otti valokuvan tästä tapahtumasta. Asia on vakava. Kansanedustaja sai huomautuksen puhemieheltä ja hänet erotettiin puolueesta.
Asia eteni ensin huomautukseen sitten erotettiin puolueesta ja kansanedustaja liittyi Muutos 2011 -puolueeseen. Perusti oman eduskuntaryhmän ja Muutos 2011 sai siten ensimmäisen kansanedustajan.
Muutos 2011 -puolue ei muuten ole päässyt eduskuntaan helposti ja nyt puolue sai jalansijan eduskuntaan.
Millaista politiikkaa uusi puolue sitten alkaa ajaa. Yhdellä miehellä ei isoja muuteta ja ainoa minkä saa esiin on ääni. En usko Muutos 2011-puolueen edustajan jäävän hiljaseksi. Hän on Sweitsiläismallin suoran demokratian kannattaja.
Sweitsi on liittovaltio, joka koostuu 26 kantonista. Suoran demokratian välineet kansalaisoikeudet ovat valaliiton tasolla oikeus tehdä perustuslakialoite ja oikeus kansanäänestykseen. Molemmilla voidaan kumota parlamentin tekemiä päätöksiä.
Yksi mies ajaa suoraa demokratiaa. Pitkälle on menty. Onko eduskunnassa ollu koskaan vastaavaa puoluetta? Mitä ajattelee uudesta puolueesta eduskunnassa? Saiko kyseinen kansanedustaja mielihyvää itselleen? Mitä hän hyötyi? Natsitervehdys jää historiaan tiedotusvälineiden kautta. Samoin huomautus.
Poliittisena asia ei ole järkäle mutta yhden miehen komitealla sai aikaan liikettä eduskuntaan. Tälläkin on kannattajansa. He eivät näy monestikaan televisossa ja lehdissä. He ovat verkossa. Verkkoon voi jokainen kirjoittaa ja lausua mielipiteensä. Perussuomalaisen puolueen edustajat ovat kunnostautuneet tässä. Verkosta on tullut iso tekijä erilaisuuksien esittäjien keskuudessa. Internet on helppo tapa. Ei tarvi lähteä kotoa mihinkään kaduille, kun täällä saa asian esiin helposti ja sille helposti kannattajia.
Kyseinen kansaedustajakin antoi lausunnon tapahtuneesta verkon välityksellä.
Yhdellä ainoalla kädenheilautuksella trollahtava kansantaiteilija Seppo Lehto muutti eduskunnan puoluejakaumaa.
VastaaPoistaVihreissä on ollut jonkin verran suorasta demokratiasta kiinnostunutta väkeä, mutta näyttäisi siltä, että nykyään Vihreät enemmän pelkää kuin kannattaa suoraa demokratiaa. Kun ihmiset voivat päättäjiä sitovissa kansanäänestyksissä myös äänestää "väärin".