torstai 23. kesäkuuta 2016

Takaisin bloggeriin ... pieni johdanto ....

Viime kirjoituksesta on aikaa mutta koko kevään olen puuahannut kaikkea, ettei jaksaminen ole antanu myötä kirjoittamaan.

Tänään Juhannuksen aaton aattona alkaa Juhannus. Lähin aamulla pieniin Juhannusjuhliin. Ruokana oli possunfileetä ja grillimakkaraa sekä lisäkkeenä uusia perunoita ja salaattia. Suolana oli silliä ja karjalanpiirakkaa munavoilla. Aamulla olin miettiny päivän etenemistä ja lähin jo myöhästyneenä viemään tyhjiä pulloja kauppaan, jotta kerkiäisin kaikki päivän hommat.

Olin jo myöhässä aikataulustani miettiesäni omia asioitani. Kummasti aikaa menee kun vain ajattelee. Pääsin sitte kauppakeskukseen ja huomasin kiirehtiväni turhaa pohtimista. Olimme kaverin kanssa vielä luvanneet koittaa saada porukkaa paikalliseen lampeen kumiveneilemään.  Saavuin paikalle ja huomasin etten olekkaa viimeinen tulija. Ruokailu oli aloitettu mutta kuten aina ruokaa on ja sitä saa myöhemminkin. kulttuurielämäkollegani tuli paikalle vileä myöhemmin kuin minä sekä yksi toinenkin tuli paikalle viime tipassa.

Ruokaa oli mutta ei liikoja. Otin kuitenkin lisää sitte ennen puoltapäivää, kun kaikki oli jo syöneet ja itsekin aterioin siten, että kaikki saa ainakin jotain.  Kahvin jälkeen otimme kumiveneet ja houkuttelimme lammelle joitain ruokailijoita. Moni sanoi tulevan mutta kaksi uskaliasta sinne tuli.

Kun olimme jo kokeilleet veneitä muovisilla koottavilla airoilla.  Annoimma uskaliaan soutajan kokeilla veneitä jotta olisi joku edes kiinnostunut meidän puuhasta. Porukka on sen verran tottunut vanhaan , että tämmöinen soutelu lammella on ihan outo viettotapa yhdessä olemiseen. Kävimme vielä sitten puolen tunnin ajan veneillä ja veimme veneet takaisin kuivumaan.

Päiväni oli alkanu sen verran hätäsesti, että iltapaivällä olin jo ihan relax kun kaikki oli ohi. Sitä stressaa monesti mutta voisi jo itsekin todeta, ettei aina kannata miettiä liikaa.  Tulin kotia ja jäin raataamaan alakerran naapurien kanssa ennen kämpille menoa. sisälle mennesssä aioin minäkin alkaa jotain siivoamisen tapasista.
No.  Pesin sitte yhden ikkunan kaksi lasia molemmin puolin. Oli tainnu jäädä viime kesänä pesemättä.  Likaset oli. Pesin eilen makuuhuoneen ikkuna ja sekin oli niin likanen, että meni toista tuntia. Noh! en pitäny kiirettä.  Aikaa meni sen verran, että en alkanu toista ikkunaa. kolmas ja parvekeikkuna oven kanssa jäi vielä toiselle päivälle. 

Kello tuli puoli viis. Tuli aika lähteä hakemaan lauantain oluita. Huomennakin aamulla olis kerenny mutta hain ne tänään. Minun uuteen reppuun mahtui 14 pulloa olutta ja yksi niistä oli iso. Uusi reppu on samanlainen kuin kulttuurielämäkollegalla. Minulla on kuitenkin uusi reppu. Enkä tiedä hänen repustaan. Ainakin se on käytöstä poistettu jääkärireppu.  Kollega käyttää armeijan käytöstäpoistettujen tavaroiden käyttöä ja käy aika ajoin ostamassa jotain itselleen.  Laitoin verraten sne kahdelle sivulle  ja sitten sen minkä minä ostin.  Samanalaiset ne on. ainakin minusta. Minä tilasin sen verkosta. Muuten tää päivä meni....

Aikanaan aloin seurata tv:stä sarjaa Outlander - Matkantekijä. Pitkä sarja mutta sen kattominen palkittiin ensimmäisen kauden viimeisessä osassa. Nyt sitten kesäkuun alusta alkoi tästä sarjasta uusi kausi. Ajatuksena on kattoa tämäkin. Ainakin alku on lupaava.  Tämän kauden hupennusta saa odottaa  mutta sekin tulee.   Kuten tulee kesä loppukin. Näin Juhannuksena on nautittava kaikesta lämmöstä ja kosteudesta, sen mitä näillä  leveyasteilla voi...

PS.  Nuo 14 olutpulloa on vielä tuossa pöy´ällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti