tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ehdolle pääministeriksi ja kaikkeen mitä on jaossa

Aleksander Stubb asettui tänään ehdolle Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Isänmaa kutsuu. Ehdolla  on jo kaksi ehdokasta ja kolmatta odotetaan. Henna Virkkunen panttaa vielä ehdokkuuttaan. Stubilla on tuo "isänmaa kutsuu" -ajatelma käytössä jo kuinka monetta kertaa.  Ensin Eurooppaan ja sitten Suomen pääministeriksi.  Pääministeriksi on ehdolla kaksi tai kolme. Yllatyksiä tulee mutta mitä niistä vielä. Haavoja nuollaan sitten vaalien jälkeen. Kesällä saattaa olla monta toimetonta edustajaa.

Kun nämä henkilöt ovat samalla ehdolla Euroopan parlamenttiin, niin näyttää kotimaan politiikkaan kyllästyneitä miehiä ja naisia olevan ruuhkaksi asti. Pääministeri Katainen on ehdolla EU-komissaarin virkaan ja Stubb on ehdolla yhdellä kertaa niin pääministeriksi, EU-parlamentin jäseneksi ja sen myötä EU-komissaariksi. Ehdokkuudet ei ole mahdottomia mutta äänestäjillä onkin kolme vaihtoehtoa ja yksi mies.

Kokoomuksella  menee lujaa. Se on ainoa varma asia. Kokoomukselle on odotettavissa jotain. Heille on asettunut  vakituinen kannattajakunta ja sen vuoksi kaikki on yhdessä ehdolla. Lisäksi maassa on hyvin toimeen tulevia ja osa näistä liikkuvista äänestäjista on todennäköisesti ratkaisemassa pelin.   Täyskäsi on jaossa mutta sekin voi kaatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti