torstai 9. tammikuuta 2014

Vanha rakennus uimahallina

Martinlaaksossa oleva uimahalli on ollut suljettuna elokuusta 2013. Ensin siitä tuli tietoa niukasti ja kukaan ei halunnut vastata kysymyksiin asiasta. Syytä en tiedä. Tiedotettiin hallin olevan suljettu mahdollisten kattorakenteiden vuoksi. Tuo on todella vakava vika ja tuota ei voi väheksyä yhtään. Kuitenkin uimahallia käytettiin ilman mitään olemassa olevaa vaaraa. Itsekin käytin tuota liikuntamuotoa kuntoni ylläpitämiseen ilman mitään pelkoa. Tosiaan en tiennyt tuommoisten vaara-aiheuttajien olevan edes olemassa. 

Uimahalli on vanha ja tasakattoinen rakennus. Kattorakenteet on tänä aikana ottanut vastaan kaiken kosteuden ja sen myötä myös saanu rakenteisiin kosteutta. Pystyrakenteista ja kantavista rakenteista ei ole edes kirjoitettu koko aikana. Voiko ainoastaa katto olla niin hajalla ja kantavat pystöt olisivat ehjänä. Nämä ei olisi saanut kosteutta. Kyllä pystypalkit on myös heikentyneet ja tällöin koko rakennus on vaarallinen.

Paikka on todennäköisesti suljettu pitkään. Minulla on näin uimahallin käyttö vähentynyt kokonaan. Länsi-Vantaalla on toinen uimahalli Myyrmäessä. En ole ainakaan nyt märällä ja kylmällä säätilalla alkanu käymään tuolla. 

Remontteerataan rakennus eli ei. Rakennus on semmoisessa kunnossa, että se tuottaa työtä. On mietittävä mitä tuolle rakennukselle tehdään. 40 vuotias rakennus on jo elämää nähny ja se ei jaksa kantaa taakkaa paljoa enempää. Uimahalli on hyvä julkinen kauntoilupakka. On toisiakin liikuntamuotoja joita voi tehdä. Ei kannata olla katkera tuon sulkemisesta. 
Se on palvellut kansalaisia aikansa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti