keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lisää maapalloa koskevaa.

Katsoin ja selasin tässä internetissä kuvia Earth from Above -sivustolta.

Tällä sivulla on hyvin kauniita kuvia maapallolta otettuna taivaalta. Sarjan on suunnitellut ja kuvannut  ranskalainen luontokuvaaja  Yann Arthus-Bertrand. Hän on tullut tutuksi globaaleista luontokuvistaan.
En tunne tätä henkilöä mutta internetissä on jokunen kuva ja video, jossa hän kertoo töistänsä ja kuvista.

Katso kuvia maapallosta

Itse tykkään näistä kuvista ja teksteistä sekä olen katsonut vuosia sitten ne dokumentit jotka hän on tehnyt.
En olisi uskonut kuinka kaunis maapallo on taivaalta kuvattuna ja kuinka paljon maapallolla on elämää eri muodoissa.

Maapallo on ainoa planeetta jossa ihminen voi elää. Meillä ei ole muuta kuin tämä.

Elämme maapallolla kuin viimesitä päivää. Globaali maailmantalous on kirinyt huippuunsa kilpailutetuissa yhteiskunnissa. Olemme kehittyneet teknologisesti kohtalaiseen huippuun ja meillä on monia elämää helpottavia laitteita. Tarvimme niitä koko ajan. Puhelimet on kehittyneet jo tietokoneiksi. Meillä on kaikki tieto pienessä prosessorissa ja ne on meilla aina matkassa. Globaali maailma kehittyy edelleen ja otamme sen vastaan. En vastusta tätä. Kaikki teknoklogia on hyvä asia. Käytän itsekin tietoteknisiä laitteita puuhatessani töiden ja harrastusten parissa. Ei teknologinen kehitys on vaaraksi.

Minua kuitenkin kiinnostaa tämmöinen määrä kuvia eri puolelta maapalloa. Nuo kuvat on inspiroivia. Tietenkin näitä kuvia ei ole saatu aikaan ilman suuria energian tuhlaamista. Fossiilisten polttoaineiden kuluttamista ja hiilijalanjälkiä jättämättä. Nuita on tullut ja kulunut.

Maailma on kuitenkin sen verran harvinainen paikka maailmankaikkeudessa, että minua on alkanu kiinnostamaan kaikki maapalloa ja resurssien kuluttamisesta syntyvää tuhlausta. Eri puolilla maapalloa on erilaiset olosuhteet ja niiden ympärille on syntynyt sivilisaatioita kautta maailman historian. Maapallolla on suuret energiavarat ja niitä käytetään kohtuulisen paljon.

Yksi ihminen ei voi kovin paljoa vaikuttaa suureen kuutushysteriaan. Voin vain yrittää vaikuttaa omalta osalta siihen että käytän tavaroita niin kuin toivon itse käytettävän. Kulutan sen mitä tarvin ja ostan sen minkä tarvin.

Maapallolla on rajalliset voimavarat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti