keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Eurooppa

Parhaillaan eletään taantumaa Euroopassa. Suomi on vielä pinnalla taloudellisesti  ja uutta säästöä suunnitellessa. Valtio on pulassa. Vaikeuksia tulee varsinkin kun yritykset lomauttavat ja irtisanovat työntekijöitään. Heidän huolensa on siten valtion huoli. Näin Suomi on pulassa. Suomi joutuu kilpailemaan muuttuvassa globaalissa maaailmantaloudessa. Euron kriisi on menossa.

Suomi on liian kiltti tässä asiassa. Uutisissa asia on jäänyt nyt vähemmälle huomiolle. Onko kriisi sitten ohi?

Ei ole. Missä sitten mennään. Eteläinen Eurooppa on edelleen lamassa. Netistä löytyy useista eri artikkeleita euron kustannuksista. Nämä menee suomalaisen veronmaksajan piikkiin. Elämme muuttuvassa maailmassa ja se tuo epävarmutta maailmaan. Kuinka tämä voitettaisi?

Olen pieni ihminen suuressa maailmassa ja omalta osalta en voi vaikuttaa euron kurssin elpymiseen. Voiko tavallinen pieni ihminen sitten tehdä mitään. Ei juuri mitään.  En ymmärrä miksi meille kuluttajille pitää painottaa säästöjä. Valtion on löydettävä uusia säästöjä ja se tulee maksamaan paljon veronmaksajalle.

Pieni ihminen tässä maailmassa on yksin ja se on huono asia. Pienituloinen ihminen on joutunut koville tänä euron kriisin aikan. Hinnat nousee koko ajan. Rahalla saa koko ajan vähemmän hyödykkeitä. Joutuu laskemaan mitä ostaa.Kaupoissa kiertelyä ei viitsi tehdä, kun ei kuitenkaan saa mitään ostettua.

Kuka ajaa sitten pienen ihmisen asiaa. Toistaiseksi ei kukaan. Tietääkseni kaikki poliittiset puolueet puhuvat vähävaraisen huolehtimisesta. Kuitenkaan suuria ratkaisuja ei ole tehty asian eteen. Pieniä toimia on tehty ja se helpottaa hiukan näiden ihmisten pärjäämistä. Kuitenkaan ei men kauaa, kun tämäkin lisä on syöty. Inflaatio vie arvon rahalta. Näin on aina käynyt.

Jotenkin Euroopassa eletään nyt sellaista vaihetta, jossa joidenkin EU-valtioiden on saatava kaikki apu paremmin toimeen tulevilta mailta. Nämä saa ottaa velkaa tuosta selvitäkseen. Tämä apu raha annetaan. Mistään ei ole taetta siitä, että nämä rahat palaa maille, jotka lainaa rahaa.

Miksi nää suuret EU:n  talouksien ei anneta mennä konkurssiin? Miksi pienet maat antaa rahaa rikkaimmille?
Tämäkin apu menee veronmaksajan piikkiin ja näin sitten taas omassa maassa joudutaan tekee ratkaisuja, joissa on omatkin ongelmat. Pienet ihmiset ja vähävaraiset kärsii. Suomenkin on sopeutettava taloutensa tätä varten. Näin sitten taas pieni ihminen jää suuren jalkoihin. Missä mennään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti