sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lauantaina markkinoilla

Lauantaina 18.8. Myyrmäen torilla markkinoilla. Torilla oli silloin suurin osa puolueista. Minä kiersin torin ja piipahdin hetkeksi katsomaan ja kuuntelemaan Perussuomalaisten telttaa. Paikalla oli puheenjohtaja Timo Soini. Teltalla oli jonkin verran porukkaa verrattuna muiden puolueiden telttoja. Timo Soini veti porukkaa kuuntelemaan ja kyselemään puolueen puheenjohtajan  lausuntoja. Jäin hetkeksi siihen kuuntelemaan ja jututin siinä yhtä puolueaktiivia. Kyselin heiltä kuulumisia ihan kokeilun vuoksi.

Olin ensin sen verran ulkona, etten kuullut suoraan Timo Soinia. Meninkin lähemmäs porukkaan, joka tenttasi Soinia poliittisista käänteistä ja Timo Soinin periaatteista. Perussuomalaiset on saaneet edellisen jytkyn pohjalta selvästi asiallisempaa kohtelua ihmisiltä ja tämä on toivottavasti tullut jäädäkseen. Kun kaksi vuotta on mennyt vaaleista niin varsinkin nyt tarvitaan perussuomalaisia ja Timo Soinia.

Timo Soini on minusta tosi vakuuttava esiintymisessään ja on tuonut politiikkaan lisää painoarvoa. Soini on maanläheinen ja hyvin maallikon ymmärettävissä. Tavallinen suomalainen pieni ihminen elää niin yksinkertaista elämää, että politiikka on kaukana hänen arvomaailmasta. Soini sopii tähän verrattomasti. On pienen ihmisen asialla.

Poliittisen eliitillä on kiire olla  mukana Euroopassa euron kriisin perässä, niin kotimaan asiat unohtuvat. Kotimaan ongelmiin ei paneuduta. Heillä ei ole aikaa muuhun. Euron kriisi tuo esiin niin paljon asioita kotimaassa. Suomeen tarvitaan liike, joka tuo esiin tämän ja tekee työtä asian puolesta. Puhuu Suomen hyvinvoinnista, eikä Euroopan hyvinvoinnista.

Kuuntelin tovin hänen puheitaan. Noin 15 min ajan. Olen kuullut hänen puhuvan julkisesti samoista asioista, joita hän pitää tärkeinä. Pienet palkat, verot, hintojen nousu, työpaikat, työssä jaksaminen ja Välimeren maiden lama.

Minä jäin kuuntelemaan Soinia mielenkiinnosta. Kiinnosti kuulla hetki torilla suoraa puhetta. Tiedotusvälineissä tulee useasti juttua Soinista. Mielenkiintoni heräsi kun tulin paikalle ja mikä ettei kuuntelen hetken.

Elämä on monesti yksinkertaista. Meillä ei ole isoja mahdollisuuksi vaikuttaa näihin asioihin. On hyvä, että joku puhuu meidän puolesta. Suomi on EU:n jäsen ja tavalliselle kansalaiselle ei ole hyötyä tämmöisestä yhteisöstä. Meille on luvattu parannuksia elämäämme mutta missä ne näkyy. Pienet lisät on pian syöty. Käytössä oleva raha ja varallisuus ei koskaan kasva, kun ne otetaan pois toisesta päästä.

Lähdin jatkamaan hankintojani, kun olin nähnyt henkilön, jonka toivon saavan jatkossakin tehdä työtään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti