keskiviikko 29. elokuuta 2012

Martinlaakson uimahallila

Olin tänään, kuten monesti aiemminkin Martinlaakson uimahallilla. Käyn uimassa siellä usein. Kuitenkin tänää ilmeni aika suuri vajaus palvelussa ja uimahallin toiminnassa.
On kulunut viikko ja siellä on toinen sauna pois käytöstä. Yhden kerran jos tuollainen vaje on sen ymmärtää mutta on mennyt viikko ja kivet on kylmänä isommassa saunassa. Saunat on olleet väliin poissa käytöstä mutta nyt toinen niistä on ollu kylmänä jo viikon. onneksi on vielä kesä ja sauna jälken ei tarvi niin paljoa lämpöä kuin talvella.
Liikuntapaikat on julkisia paikkoja ja siten kuvittelis, että paikka toimii kaikilla tahoilla.Saunassa on saatavissa hyvät löylyt ja viihtyvyys on hyvä. Silloin kun se toimii. Se sauna on pois käytöstä jossa saa kuumemmat löylyt. Se harmittaa. Olen tottunu lämpöisiin saunoihin.Saunapois käytöstä jo  kolmannen kerran minun käyntieni aikana ja kahdella peräkkäisellä viikolla. Outoa toimintaa.

Ihmetyttää tuollainen. Uimahallin käyttäjäporukka on usein tuttua ja siten myös edellisten päivien sattumat tulee esiin.kävijät kertoo myös edellisen päivän tilanteen.  Kyllä tänäänkin ihmeteltiin ja manattiin asiaa. Kasaale on myös sanottu mutta asia tuntuu jäävän siihen. Laitosmiehiä ei näy, eikä kukaan ole käyny kattomassakaan tilannetta.
Sauna on rentoutumiseen tarkoitettu paikka ja sitten jos sitä ei voin tehdä niin käyttäjäkään ei tunne oloaan paremmaksi. Sauna korjaa niin monta huonoa päivää ja siten jaksaa taas uurastaa työssä ja toiminnassa. Sauna tuo hyvän ja pehmeän olon ja sen jälkeen on kiva istua kattomaan televisiota ja laittaa nukkumaan kun alkaa väsyttää.

Missä vika?   Mistä löytää syyn?  Missä urakoitsijan takuu korjaus?
Kelle vastuu kuuluu? Onko se kaupunki? Urakoitsija vai joku ulkopuolinen taho.

Toinen asia samaan tarinaan.
Uima-altaan vesi on ollut niin maanantaina kuin tänään keskiviikkona erityisen kylmää. Viikko sitten se oli lämmintä outoa on se että veden lämpö sahaa kahtaalle.
Uin molenpana päivänä puoli tuntia ja liikunnan tuomaa lämpöä ei kehittynyt ollenkaan. Saunakin oli pois käytöstä ja siten sen tuomaa lämpöä elimistöön ei oikein saa.  Normaalisti kun ui saa itsensä lämpimäksi mutta ei tänään.

Muita pieniä vikoja löytyy paikasta tämän kaiken lisäksi. Muutaman voi mainita. Hanat ei toimi, tiivisteet näytti olevan irti ja ovet on rikkinäisiä. En ala isommin erottelemaan näitä.
Toivon saavani jatkaa harrastusta Martinlaakson uimahallilla vastasuudessakin.
Kunnalliset liikuntapalvelut on olleet tähän asti ihan hyvät. Nyt näyttää siltä, että paikka hajoaa pala palalta pikkuhiljaa.







tiistai 28. elokuuta 2012

Tekemisiä ja takonomisia

Olen pienellä työpajalla tehny puutöitä kohta kaksi vuotta. pientä puuhaa on riittäny ihan kiitettävästi. Aikani on kulunu ja mieleni virkistyny sen myötä. Käsityöt on paras ja terapeuttisin ratkaisu arjen ongelmiin. Terapeuttisesti kaikki puuha jossa saa pahan mielen unohtumaan on parasta.
Minä itse tykkään kaikesta käsillä tekemisestä. Se on hauskaa vaikka se olis joskus raskasta.
Tekniset ratkaisut ovat tietenkin sellaisia, joissa täytyy tehdä työtä myös päällä.

Harrastuksia on useita: Puutyöt ja puuhun liittyvät hommat, liikunta, taidemaalauskurssi ja sitten tietokoneella toimintaa ja sähköpostien lukeminen.

Yksi minua askarruttava asia on ilmaston seuraaminen ja varsinkin siitä kertovien artikkeleiden lukeminen. Saan tähän tietoa varsinkin netistä ja sitte kaikista lehdistä joita näkee ja lukee. Jääkarhu on uhanalainen.

Ulkoilu on hyvää ajankulua. Ulkoilen joskus ihan huvikseni.   Luonnossa liikkuminen on mieluisaa puuhaa. Kävellen ja hiihtäen. Liikuntaa kannattaa harrastaa oman jaksamisen mukaan. Se ei saa olla pakkopullaa muuten se loppuu.

Näistä tulee tärkeitä itselle kun saa työt siihen malliin että niistä saa henkisesti paljon. Harrastukset voivat viedä mennessään vaikka ne olis pieniä. Innostuminen asiaa voi olla niin suurta, että haluaa lisää. Tietoa ja asentamista sitten lisää ja homma toimimaan.

Näin voi saada uusia kavereita ja niiden kanssa tulee juteltua niitä näitä.
Mukavaa ja innostavaa. Mielen tekemistä ja käsillä takomista.


sunnuntai 19. elokuuta 2012

Lauantaina markkinoilla

Lauantaina 18.8. Myyrmäen torilla markkinoilla. Torilla oli silloin suurin osa puolueista. Minä kiersin torin ja piipahdin hetkeksi katsomaan ja kuuntelemaan Perussuomalaisten telttaa. Paikalla oli puheenjohtaja Timo Soini. Teltalla oli jonkin verran porukkaa verrattuna muiden puolueiden telttoja. Timo Soini veti porukkaa kuuntelemaan ja kyselemään puolueen puheenjohtajan  lausuntoja. Jäin hetkeksi siihen kuuntelemaan ja jututin siinä yhtä puolueaktiivia. Kyselin heiltä kuulumisia ihan kokeilun vuoksi.

Olin ensin sen verran ulkona, etten kuullut suoraan Timo Soinia. Meninkin lähemmäs porukkaan, joka tenttasi Soinia poliittisista käänteistä ja Timo Soinin periaatteista. Perussuomalaiset on saaneet edellisen jytkyn pohjalta selvästi asiallisempaa kohtelua ihmisiltä ja tämä on toivottavasti tullut jäädäkseen. Kun kaksi vuotta on mennyt vaaleista niin varsinkin nyt tarvitaan perussuomalaisia ja Timo Soinia.

Timo Soini on minusta tosi vakuuttava esiintymisessään ja on tuonut politiikkaan lisää painoarvoa. Soini on maanläheinen ja hyvin maallikon ymmärettävissä. Tavallinen suomalainen pieni ihminen elää niin yksinkertaista elämää, että politiikka on kaukana hänen arvomaailmasta. Soini sopii tähän verrattomasti. On pienen ihmisen asialla.

Poliittisen eliitillä on kiire olla  mukana Euroopassa euron kriisin perässä, niin kotimaan asiat unohtuvat. Kotimaan ongelmiin ei paneuduta. Heillä ei ole aikaa muuhun. Euron kriisi tuo esiin niin paljon asioita kotimaassa. Suomeen tarvitaan liike, joka tuo esiin tämän ja tekee työtä asian puolesta. Puhuu Suomen hyvinvoinnista, eikä Euroopan hyvinvoinnista.

Kuuntelin tovin hänen puheitaan. Noin 15 min ajan. Olen kuullut hänen puhuvan julkisesti samoista asioista, joita hän pitää tärkeinä. Pienet palkat, verot, hintojen nousu, työpaikat, työssä jaksaminen ja Välimeren maiden lama.

Minä jäin kuuntelemaan Soinia mielenkiinnosta. Kiinnosti kuulla hetki torilla suoraa puhetta. Tiedotusvälineissä tulee useasti juttua Soinista. Mielenkiintoni heräsi kun tulin paikalle ja mikä ettei kuuntelen hetken.

Elämä on monesti yksinkertaista. Meillä ei ole isoja mahdollisuuksi vaikuttaa näihin asioihin. On hyvä, että joku puhuu meidän puolesta. Suomi on EU:n jäsen ja tavalliselle kansalaiselle ei ole hyötyä tämmöisestä yhteisöstä. Meille on luvattu parannuksia elämäämme mutta missä ne näkyy. Pienet lisät on pian syöty. Käytössä oleva raha ja varallisuus ei koskaan kasva, kun ne otetaan pois toisesta päästä.

Lähdin jatkamaan hankintojani, kun olin nähnyt henkilön, jonka toivon saavan jatkossakin tehdä työtään.

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Flying Dog Double Pale Ale

Flying Dog Double Pale Ale on olut American Double - Imperial Pale Ale sarjaan kuuluva olut. Punertavan ruskea, kuparin ruskea, niukka vaahtonen, havuinen, pihkainen, voimakas humala, kuusen tuoksunen ja metsäinen. Alkoholi maistuu niukasti mutta on sopivan voimakas ja tuo esiin oluen parhaan puolen. Tuoksu on miellyttävä ja suutuntuma tuo mieleen vahvan latomaisen oven ja kairan kulkijat.
Olut josta on puolet petäjäistä.

Katso: Flying Dog -panimo

Flying Dog breweryn sarjaan kuuluu muitakin panimon tuotteita. Double Pale Ale on tämänhetkistä panimon oluista se mikä on eniten tullut tutuksi. Olut puraisee kyllä maistajan ja tuosta jää miellyttävä jälkimaku. Olen maistanut tätä olutta useamman kerran ja kerta kerran jälkeen tuo vahva maku tuntuu minun suussa miellyttävältä. Johtuen mistä, en tiedä.

Pullojen etiketti on mielenkiintoinen ja onkohan tuossa oluessa juuri Lapin sääskien purutunnelmaa. Etiketeissä on paljon sääskien kuvia koiramaisen otuksen ollessa sääskien syöttinä. Sääskiä on panimon seudulla Yhdysvalloissa kuten meillä.



Tietoni mukaan Suomessa ei tätä olutta ole nyt saatavilla. Olut on ollut suosittu ainakin minun ja kaverini keskuudessa ja harmiksemme toteamme tilanteen. Kun tuota olutta on saanut ostaa hiljan jo aikaa, niin on kuin joku asia olisi hävinnyt.

En voi kun todeta, että hyvä oli. Kerroin jo maun yllä ja vielä todetakseni olut on ollut erinomainen tuote jonka haluaa muistaa vastaisuudessa. Toivon edes minulle tuleman mahdollisuus päästä käymään tuolla Flying Dog -panimon seudulla ja saadakseni juoda tuotetta sen kotimaassa. Amerikkalaisessa elämäntavassa  ja tuotteissa on sentään jotain hyvää. Määrittelen asian näin.
Jatkan päivittäisiä harrastuksia ja toivon tuotteen näkemistä vielä jossain tulevaisuudessa.  Suomessa jos tuota tuotetta tehtäisiin, sen nimi voisi olla Jänkäkoira Double Pale Ale.