Suomessa on yksikamarinen eduskunta ja eduskunnassa Suomessa on useita eri puolueita.
Vaalikausien välille muodostetaan hallitus pääasiassa voittaja puolueiden välille. Suomessa on käytössä ns kokoomushallitus. Kokoomushallitusta käytetään nimitystä kun hallituksessa on useita eri puolueita. Toinen käytössä oleva nimitys on enemmistöhallitus. Yleensä hallituksen on enemmistöhallituksia, jotta päätöksenteko nopeutuisi eikä tulisi isoja ongelmia aisoita päätetäessä.
Puolueen ja kannatuksen voi valita ihan oman mielen ja aatemaailman kautta. Mitä puoluetta haluaa kannattaa sitä ei tarvi uloskertoa vaan sen voi pitää omana tietona. Käytännössä puoluekanta tulee esiin toimiessaan yhteiskunnan osaalueiden kanssa esim ammattiliittojen.
Tavallisen kansan puolueita yrittävät olla kaikki. Kuitenkin rahamiehet ja -naiset käytännössä elää todella näkyvää elämää ja varallisuutta esitellään kaikkialla yhteiskunnassa. Ne joilla on rahaa näyttävävät sen ulos isoilla kulutukseltaan isoilla autoilla ja isoilla huviloillaan meren rannassa. Köyhä kansa taas elää omaa elämää vieläpä paikoissa joissa elää toisetkin köyhät. Sekoitu nämä yhteiskuntaryhmät juuri koskaan.
Puolueet ovat myös kohtuu hyvin toimeentulevan ihmisryhmän toimintaympäristö. Tuskin yhdessäkään suomalaisessa puolueessa on toiminnassa matkassa köyhimmästä yhteiskuntaryhmästä olevia henkilöitä.
Vaaleja järjestetään useita vuosikymmessa ja kaikki vaalipaneelit ja muut keskustelut puolueiden välillä sekottaa pakkaa eikä monestakaan puolueesta saa esille omia aatesuuntia. 2000- ja 2010-luvulle tultuamme puolueista ei saa irti eroavaisuuksia muuta kuin yksittäsiet poliitikot voi olla vielä aatesuunnan näyttäjiä.
Suomea johtaa tällä hetkellä 1970 luvulla syntyneiden hallitus. Itse olen tätä ikäluokkaan ja minusta tämä osoittaa yhetiskunna muuttuneen siten että nyt hallituksen ministerit ovat edenneet politiikassa pitkälle jo nuorena. Mitä nämä sitten alkaa tekee kun eivät jaksa enää hoitaa valtion asioita.
Puolueet on tässä suunnillen suurusjärjestyksessä:
Kansallinen kokoomus
Sosiaalidemokraattinen puolue
Suomen Keskusta
Perussuomalaiset
Vasemmistoliitto
Vihreät
Ruotsalainen kansanpuolue
Kristillisdemokraatit
Itse olen vakaumukseltani suunnilleen Liberaali ja Keskustan seudulla. Kannatan yhteistyötä sekä oikealle että vasemmalle. Voisin kiteyttää tuon liberaali-sosialistinen puoluekanta. Kaikki mielipiteeni ja aatemaailman tuomat asiat voi laittaa tuolle poliittiselle aatesuunnalle.
Poliittinen kanta ei saa olla semmoinen, että jotain puoluetta pitää kannattaa väkisin. Yhteiskunta on suomalaisten vaikka ihmiset ovat eri puolella puoluekantaa. Kaikki olemme samaa kansaa ja puolueet on vain väline politiikan hoitamisessa.
Puolueissa on eroja. Jos kannattaa sananvapautta ja oikeutta yksityisyyteen ei kannata äänestää nykyisiä eduskuntapuolueita.
VastaaPoistaAinoa on vain, että "vakituiset" puolueet muodostaa hallituksen keskenään. Tietenkin vain äänestämällä eduskunnan ulkopuolisisa puolueta voi jossan vaiheessa saada uutta näkemystä politiikkaan.
VastaaPoista