torstai 11. huhtikuuta 2013

Kierrätys.

Kierrätys on elämän valinta. Kierrätys on tavaroiden ja ruoan tähteiden laittamista erilleen sekajätteestä.

Miten pitää kierratystä tärkeänä?

Elinkeinoelämä on täynnä kaikenlaista tavaroiden ylijäämää ja se näkyy erityisesti hävitettävksi laitettujen tavaroiden määrästä. Tätä tavaran liikkumista tuetaan erityisesti niiden toimesta, joilla on varaa kuluttaa enemmän kuin on tarpeen. Sanotaan, että rahan pitää kiertää tavaroita ostamalla. Tässä tuetaan samalla työllisyyttä. Kyse on siitä, että mihin panostetaan.

Kierrättää kannattaa. Silloin säästää luontoa. Luonto kiittää luonnosystävää.

Mitä voi kierrättää?
Vaatteita, kodin sisustusta, ruokaa ja huonekaluja. Kierrätetty huonekalu on toiselle tarpeen ja toiselle ylijäämää. Vaatteet voi antaa pois. Vaatteista saa myös uusiotuotteita esim taulunpohjaksi.

Puutavaraa voi kierrättää. Puu on hyvä materiaali kierrätystä ajatellessa. Vanhan pöydän kannen voi laittaa esim hyllylevyksi varaston kaappiin ja siten hävikki on mahdollisimman pieni.

Eikös kansantaloutta voisi hoitaa myös tavaroita kierrättämällä?
Voi, kun vaan asia katsotaan tärkeäksi.

Kierrätys pitäisi saada esille enemmän. Tässä materialistisessa yhteiskunnassa kierrätys jää uuden jalkoihin.
Vanhan tavaran käyttäminen katsotaan pääasiassa köyhän ihmisen toimeksi. Miksei voida kattoa asiaa toisella kantilta. Henkilö, joka kierrättää voi tehdä sen tarkoituksella. Kierrätys on henkilön oma valinta.

Uusi tavara ei aina myöskään ole paras. Vanha voi olla parempi.



3 kommenttia:

  1. Arvoasioissa kanta muodostetaan arvot edellä.

    80-luvulla tehtiin vielä melko paljon kestäviä tavaroita, mutta kertakäyttökulttuurin suuntaan on niistä ajoista menty hyvin paljon.

    VastaaPoista
  2. Arvot joutuu joskus päättämään taloudellisessa mielessä mutta tuo ei ole ihmisen arvon alentamista. Kun osaa itse tehdä säästää myös hankinnoissa. Tänä päivänä ostaminen on tehty helpoksi keinoksi saada materialistista tyytyväisyyttä.

    VastaaPoista