maanantai 29. maaliskuuta 2021

Argumentum ad nauseam

Tää liittyy  mun tämän hetkisen ajatteluun yhteiskunnan tilasta vuosi koronaviruksen löytymisen jälkeen. Maailma on taas suuren kohun keskellä. Tätä suomessakin esiintyy suuressa määrin eri mediassa. Suurin syy tähän on poliitikkojen toistama pakko saada yhteiskunta kiinni. Koronavirus on muuntunut useaan eri virusmuotoon ja tuonut lisää tartuntoja ja potilaita kaikille yhteiskunta aloille. Sairaalat täyttyy koronapotilaista niin osastoilla kuin tehohoidossa. On kuitenkin väärin vähätellä tätä tautia. Uskon asiantuntijoiden kommentteihin ja tiedottamiseen. Pelkää itsekin sairastumista. Mediasta saamamme tieto on kuitenkin yhteiskunnan johtoasemissa olevien kertomaa. Välillä tulee ihan vihaiseksi tämmmöisestä toiminnasta. Emme tietenkään tiedä, miten ihmiset ovat seuranneet uutisia ja tiedotusta. Voi olla, että iso osa nyt olevasta tartuntamäärästä johtuu kansalaisten tietämättömyydestä. Ei seurata tiedotusvälineita. Osa tulee tietenkin työpaikkojen, koulujen ja ravintoloiden asiakaskontaksiten kautta. Tälläi ei vaan välitetä asiasta tai ei osata pelätä virusta. 

Se mitä otsikkoni on. Olen itse jokseenkin kyllästynyt koko korona-aikaan. Vuosi on pitkä aika elää karanteenimaisissa olosuhteissa. Otan vaaran edelleen vakavasti. En luovu varotoimista, etäisyyden pitämisestä, maskin käytöstä julkisissa paikoissa ja liikenteessä. Käyn vain välittömät tarvikkeet. Tämän lisäksi jotain harrastuksiini liittyvää olen hankkinut kaupoista. Seuraan tiedotusvälineitä päivittäin ja elän itse kuin olen tottunut.  

Eniten minua kyllästyttää maan hallituksen tiedottaminen. Kaikki tiedottamiseen kuuluja ja liittyvä on kuin se tulisi tallenteena. Päivästä toiseen toistuva valmiuslaki, joka on sinällään ihan selviö. Uusia lakeja ja vanhojen lakien muokkaaminen toistetaan uudelleen ja uudelleen. Pyydetään ottamaan loppukiri taudin taltuttamiseksi. Tsemppiä kansalaisille. Jaksamista sekä rokotteiden vaativaa säilyttämistä. Riskiryhmiä on rokotettu koko talven. 

Rokotteet ja niiden hankkiminen on minusta epäonnistunut. Rokote olisi pitänyt kehittää  Suomessa. Menetimme hyvän mahdollisuuden rokoehankinnoissa hankkiessa rokete  yhdessä Euroopan Unionin kanssa. Meidän olisi pitänyt kehittä rokote itse. Se olisi tuonut kehitystä ja uusia innovaatioita. Näitä tarvitaan nyt taudin jälkeiseen elämään. Nyt se on menetty ja toiset eurooppalaiset tekevät sen. Amerikkalaiset ja Venäjä kehittänyt oman rokotteen. Jotenkin valtioneuvoston tiedotuksessa emme saa ostaa rokotetta itsenäisesti vaan EUn kanssa yhdessä. Fimea olisi voinut ostaa niin venäisen kuin amerikkalaisen rokotteen. Ei, osto piti tehdä EU kavereiden kanssa.

Tähän loppuun täytyy kirjoittaa, että toivottavasti itse pääsen pandemian läpi sairastumatta. Yksin koronaa sairastava ei välttämättä osaa hakeutua hoitoon. Ei ehkä pysty tähän tai hoitoon hankkiutuminen on vaikeaa. Jos tässä vielä saan taudin, niin sitten ei voi muuta. Pelkkä karanteeni on mulle vaikea. Olen tottunut liikkumaan ulkona päivittäin ja olemaan aktiivinen vapaa-aikaan suuntautuva henkilö. milloin saan rokotteen, sitäkään en tiedä. Riskiryhmä rokottamisen jälkeen miten rokotusjärjestyksestä tiedotetaan. Miten sen jälkeen meidät kansalaisina jaetaan rokottamista varten.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti