keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Loma-ajan mediahässäkkä

Mediassa ruoditaan Perussuomalaisen kansanedustajan facebookissa julkaisemaansa kirjoitukseen. Kansallismielinen ilmaisu sai kaikki muut puolueet ja median haukkomaan  henkeään. Kiusallinen kesäjuttu toi esiin erilaisia mielipiteitä ja suuttumusta eri yhteiskunnallisissa toimijoissa. Valtionjohtoa myöten on annettu vastauksia kysymyksiin, jollaisia ei ole menneinä aikoina isomman ollut.

 Sosiaalisen media sai aikaan suuren vastaryöpyn. Ennätysajassa koottiin ympäri Suomea isoihin kaupunkeihin suuret määrät osallistujia Meillä on unelma -mielenosoitus. Helsinkiin oli kerääntynyt yli 15 000 osallistujaa. Paikalla kävi puhumassa useita poliitikkoja ja rasismin vastaista toimijaa. Jopa ulkomaalaisvastainen Homma-foorumin yksi perustajista oli puhujana. Hää ei oikein saanut sanomaansa perille yleisön huutaessa hälle. Sanomaansa  hän yritti osoittaa vihaavansa rasismia sekä muuta ulkomaalaisista olevaa viha puhetta vastaan. Tämä ei ole niinkään väärä todistus asiasta, vaan koitos saada maahanmuutto kriittisyys salonkikelpoiseksi valtakunnallisessa toimeenpanossa.

Uutta ei ole se, että Perussuomalaisen puolueen nykyisessä jäsenistössä on sekä maahanmuuttovastasia että maahanmuutto kriittisiä miehiä ja naisia. Perussuomalainen puolue eroaa edeltäjästään ja siitä mistä se puolue oli lähtöisin. Perussuomalainen puolue perustuu hyvinkin paljon Timo Soinin ajatuksiin. Ei se väärin ole, vaan tähän on sitten liittynyt henkilöitä ajamaan asiaa. Perussuomalaiset on nykyaikainen puolue ja sen jäsenet ja kannattajat on tämän päivän sukupolvea. Näin puolue on sitä mitä jäsenet ja kannattajat ovat.

 Itse en ole Perussuomalaisia vastaan. On hyvä, että on olemassa puolue, jossa voidaan keskustella kaikista mahdollisista asioista. 2010 luvulla kun ihmisten liikkuvuus on lisääntynyt. Globalisaatio tuo sekä ratkaisuja että ongelmia. Tämmöistä keskustelua ja uudistusta tarvitaan, jotta voimme kehittyä ja etsiä ratkaisuja maailmanlaajuisiin ongelmiin. Minusta Perussuomalaisilla pelätään, varsinkin kun he ovat eduskunnan toiseksi suurin puolue. Menestyneet kolmessa eri vaalissa 2010 luvulla.

Lisän tähän tuo sosiaalinen media. Se toimii maailmanlaajuisesti ja siellä jokainen kykenevä saappaan kuluttaja voi etsiä vastauksia. Maailman ongelmat on lisääntyneet. Onhan meitä jo yli 7 miljardia kuluttajaa. Ongelmat tulee lähelle tavallista kansalaista. Kaikkialla näkyy kärsimystä ja länsisessä maailmassa ollaan totuttu hyvään elintasoon. Kaikilla maailman ihmisillä ei tätä ylellisyyttä ole. Elämme eriarvoisessa maailmassa. Kotimaassa on samankaltaisuutta ja sen tuomaa ongelmaa. Jako sisäisiin ja ulkoisiin ongelmiin tuo oman haasteen suomalaiseen yhteiskunta keskusteluun. Onko meillä oikeus olla valtiolle sisällä hoitaen kotimaan kärsimystä vai autammeko ihmisiä ympäri maailman?

Tämä on hyvä kysymys. Tässä keskustelussa Perussuomalaiset tulee esiin sillä oikealla asenteella. Kantaen huolta kotimaan asioista. Ollen kriittinen maailman asioille. Minusta toisten puolueiden ja yhteiskunnallisten toimijoiden on hyvä ottaa oppia. Kansallismielisyydestä on historiassa esimerkkejä paljon. Nykyään verrataan viimeisimpään 1900 luvulla (tarkemmin 1930 - 1945) olleeseen kansallismielisyyteen ja sen seurauksiin. Minäkin tuomitsemaan tuon kansallismielisyyden. Kuitenkin se on osa maailmanhistoriaa. Tästä on hyvä ottaa opiksi.  Etnisiä puhdistuksia on ollut lähihistoriassakin. Verrataanko Perussuomalaisia näihin?. Ei verrata.

Minusta on hyvä, että kansalaiset osaa itsenäisesti toimia sosiaalisessa mediassa saaden aikaan tämmöinen hypen. Olemme oman aikamme seppiä ja yhteiskunnat kehittyneempiä kuin koskaan. Meidän elämää on se, että Perussuomalaisten kaltainen liikehdintä on osa yhteiskuntaa. Tämä liikehdintä on osa jo sekä Pohjoismaissa että koko Euroopassa.He ovat tervetulleita jakamaan yhteisten asioiden hoitamisen. Historia sitten arvioi, kuinka he tästä selviytyivät.






2 kommenttia:

  1. Rasismin ja monikulttuurisuuden vastustaminen Suomessa on yleinen ja kansallinen mielipide ja pyrkimys. Kun on oleva kansaryhmä tai puolue, joka on profiloitunut ylläpitämään kansallista ajattelutapaa, on saanut jalansijaa päättäjien keskuuteen. Tätä arvostellaan siten painokkaasti. Kansallismielisyyttä yritettiin selittää Meillä on unelma -mielenosoituksessa saaden huutosakin ja buuaukset vastaukseksi. Kansallisuusaatteen kannattajat ja puolustajat ovat katekoroituneet vastarintapuolueeksi, jonka puheet tulkitaan aina vihan lietsomiseksi. Media paisuttaa ja hehkuttaa tulta perheen alla, jotta vihapuhe vastustuksesta huolimatta pysyy otsikoissa. Perussuomalaisten tulo suureksi puolueeksi on katkeroittanu osaa kansasta. Varmaa on se, että monikulttuurisuus ja kansallismielisyys pysyy otsikoissa jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Meillä Muutospuolueessa vasta voidaan keskustella kaikista mahdollisista asioista...

    VastaaPoista