Tulin ostanneeksi kaksi viikkoa sitten oluen nimeltä Oude Geuse Vielle. Nimi on jo erikoinen ja sen takana on iso belgialaianen panimo nimeltä Brouwerij Oud Beersel. Nimi houkuttaa kovasti kokeilemaan kyseisen panimon oluita ja niitä todennäköisesti on useita. Ouse Geuse Viellen myötä tiedän nyt yhden belgialaisen panimon nimeltä. Lisäksi tunne nyt yhde panimon oluista ja se on kyseine Oude Geuse Vielle.
Ostin maistamistarkoituksessa tätä olutta ja odotin jotain suurta ja hyvin belgialaistyylistä olutta joihin esim Chimay ja Westamalle Tripel -oluet kuuluu. Nähtyäni tuon päätin kokeilla tuota.
Aukaisin pullon ja kaadoin sen lasiin. Väri oli kellahtavan ruskea ja se näytti lasissa hyvältä ennen maistamista. Tuoksu oli mitäänsanomaton, eikä tuonu mitää erikoista mieleen. Sitten oli maistamisen aika. Maistoin tuota olutta yhdessä kaverini Tompan kanssa. Olut on sijoitettu erikoisuuksiin Alkon valikoimassa.
Alkon esitteen mukaan olut on miedosti humaloitu. Kyseessä on tosiaan miedosti humaloitu olut. Olutta maistaessa ei tule minkään laista olutmaailma mielikuvaa. Olut on osaltaan vehnäoluttta ja tavallista pilsmallasta. Olut käy hyvin olut käy ilmassa leivuvassa villihiivassa.
Pettymys oli sanoin kuvaamaton. Heti ensi maistamisella jäi ihme maku suuhun. Makua ei voi edes kuvata. Olut on tosiaan erikoisuus. Erikoisuutta tässä on se että tämä lajiteltu olutvalikoimaan.
Kun katsoo pullossa olevaan etikettiin, niin siinä on maininta oluen saaneen hopeamitalin Australian International Beer Avards tapahtumassa 2011. Tämän laittaminen pullon kylkeen antaa kuvan että olut on yksi maailmaluokan oluista. Näin tietnkin on. Ei palkintosijaa saa tuosta vain. Sille pitää olla hyvät perusteet.
Kaipa sitten sekoitus kaikkia mietohumaisia oluita sekoitettuna keskenään saadaan tämmöinen makuelämys.
Makuelämys isolla ämmällä.
Oude Geuse Vielle on kuitenkin olutta. Jotain olutta. Vai mitä tää on?
Anteeksi kielenkäyttöni, mutta minusta se on ihan persiistä.
VastaaPoistaMutta missä viipyy seuraava blogimerkintä?
VastaaPoista