sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kaapin kasaaminen

Tänään olen kasannut yhden Ikea malliston vaatekaapin. Kaappi oli osina ja pakattuna kahteen eri pakettiin ja toinen painoi enemmän toista.  Ohjelehti oli yhdessä levyejen  välissä.

 Valkoista melamiinilevyä olevata kaappilevyt, ovet, hyllylevyt ja taustalevy. Matkassa oli kaksi pussia metalliosia ja jokunen 30 mm oleva puutappi. Saranat ja saranaruuvit. Tässä on osat. Hyvä juttu oli kaapin alle laitettavat pohjanapit, joita en muisat nähneni aiemmin. Näin kaappi ei ole suorassa yhteydessä lattian kanssa ja ei mene niin helposti rikki.

Kaapin kasaaminen on varsin työläs homma. Se vie aikaa koska siinä on ajateltava kasaamisjärjestystä. Varsinkin kun kaapin osina voi olla erialaisia kalusteruuveja, tappeja ja muttereita.
Tässä kaapissa ei näin ollut. Kalusteruuvit oli yksinkertaisia ja helposti tajuttavia. Kaapin kasaaminen on oma prosessi. Siinä tarvii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tosi kaapin kasaamisessa on kasaaminen suoritettava juuri siinä järjestyksessä jota ohje kertoo. Poikkeaminen tästä voi tehdä myöhemmin ongelman ja sitten se on purettava takasi osiin. Tässä kaapissa ei ollut erikoisia osia ja se oli kutakuinkin helppoa.

Ikea on kalusteliike, joka tekee kaikesta helppoa.Ikea tekee peruskalusteita helposti kuljetettaviksi ja kasattaviksi. Se tuottaa kalusteita sarjana ja sen myötä kaapin hintaa saadaan alas. tekemällä kerralla paljon saadaan halvempaa kalustetta. 
Ikean tekemät tämmöiset peruskaapit ovat halpoja verrattuna kotimaisiin vastaaviin.

Tämän hinta oli 89 euroa.

Vaatekaapin kasaaminen olin. 2 tunnin työ.

Minua häiritsi kaapin vetimet, kun ne oli muovia.


1 kommentti:

  1. Ikea on kyllä osannut mielettömän hyvin sekä brändin kasaamisen että tuotantoketjun kustannusten minimoinnin. Vaikka aina Ikea-tavaralle naureskellaan, on fakta, että Ikea tunnetaan kuitenkin brändinä ympäri maailman. Ja se myy.

    Villi veikkaus, että ainakin 3/4 ihmisistä Suomessa omistaa Ikeaa jollain tasolla, oli se sitten haarukoita tai huonekaluja.

    VastaaPoista