keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Onko Posti tärkeä yritys Suomessa?

Posti on lakossa. Taitaa olla pitkään aikaan pisin työnseisaus Posti ja Logistikka -alalla. Minäkin lähetin viime viikolla isänpäiväkortin jo tiistaina eikä tuo ollut tullut perjanatihin mennessä perille. Nyt en tästä viikosta tiedä vielä. Posti on työnantajana myös vuokratyövoimaa käyttävä yritys. Erityisesti nyt sopimuksettoman ajankohdan ollessa vallitseva vuökrattua työvoimaa on parhaillaan Postin käsittelylaitoksissa  ja postiofficeissa.

Yleensä lakossa on kysymys työnantajan ja työntekijän välisestä luottamuksesta työn suorittamiseen siinä ajassa kun se on sovittu. Kun liitto ja sen jäsenillä tes sopimus päättyy on neuvoteltava uusi sopimus. Kun sopimuskauden aikana tulee aina jotain uutta työelämään ja yrityksille, omistaja yleensä alkaa miettimään kehittämistoimia. Työntekijät, jotka on töissä neuvotellulla sopimuksella alkaa epäilemään sopimuksen muuttamista tai rikkomista tulee epäilys omasta toimenkuvasta. Nytkin kyse on tästä ja uuden sopimuksen aikaan saaminen on hankalaa, eteen tulleiden uusien käytäntöjen takia. Sitten vuokratyövoimaa käytetään paikkaamaan tätä vajausta.

Miten erotella sitten työntekijät? Mitä sitten pitäisi käyttää, jos lakko on päällä ja tavara / tuotteet pitäisi toimittaa. Miten tähän kysyntään vastataan, jos ei varasuunnitelmaa ole. Voisiko Postin digitalisoida?  Kehitettävä olisi sitte 3D tulostin joka kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti