maanantai 17. joulukuuta 2018

Ensilumen näytös

Ensilumi satoi maahan. Sääennusteessa oli jo kerrottu tämä, enkä ollu niin yllättynyt asiasta. Nousin ylös noin 7.30 aikaan ja aamukahvin jälkeen jossain vaiheessa lähin ulos kohti kuntosalia.  Taannoin syksyllä oli ilmoitusjaettuna myös huoneistokohtaisesti. Siinä haettiin taloyhtiölle lumenkolaajaa. uskottiin homman hoituvan kahdessa tunnissa.  Luvattiin palkka heti. Tänä aamuna sitten ensimmäisen kerran joku lapioi lumia porrasedustalta.  En yhtään nähny henkilöä kunnolla. Sain itseni ulos ja lähdin kuntosalille.
Yllätys olikin roskakatoksen ovella.  Lumia lapioi tuntemani perheen tyttö, koululainen.  Ihmetys oli valtava. Työllistääkö taloyhtiö M2 Asunnot Raappavuorenrinne 2, Vantaa alaikäisiä lapsia?
Asia ei minulle kuulu, enkä tuosta niin välitä. Jokainen tekee omantuntonsa mukaan. Olen itsekin tehny lumitöitä lapsena ja vanhenpana ja vielä vanhempana tähän ikään asti. Vähemmän nykyään, kun asun vuokratussa asunnossa nelikerroksisessa kerrostalossa. En ole juuri kotona ollenkaan. On tullut harrastuksia työelämän sijaan.

7 kommenttia:

  1. Kai siinä jotain rajoituksia täytyy noin nuorella olla työelämässä.

    VastaaPoista
  2. Olis kiva saada "selitys" taloyhtiöltä. Selityskään ei tee tehtyä tekemättömäksi. Alaikäisen työllistäminen vastaa rikosta, vai mitä oot mieltä?

    VastaaPoista
  3. no voi tietysti hyvin ollakin ettei tytöllä itellään ole
    mitään pikku lumityötä vastaan, jos saa sitten vähän palk-
    kaakin - toivottavasti hommaa ei sitten ole delegoitu
    hänelle siksi että palkasta jätetty hänelle mainitsematta.
    Ja varmasti lakikin sanoo tämmöisiinkin jotain, mitä se
    jotain sitten onkaan

    VastaaPoista
  4. Palkan maksu on aina semmonen kyseenalainen, miten se tehdään.Työn luonne on semmoinen,että jos tulee lunta. Silloin tehään työ, kun on lunta. Yksinkertaisesti vararraolo.Kokonaiskuva on sitte se, että homma teetetään mahdollisimman helposti. Ilman rajoja. Alaikäisrllä ei ole mitään suojaa, vaan hän on ns. vapata riistaa. Itse työnantaja. Tässä tapauksessa. Raappavuorenrinne 2 Vantaa. M2 - Kodit hyötyy tämmöisestä työstä. Oma kokemukseni on taloyhtiöstä huomo. Kävin päivän töissä silloin kun he aloittivat homman. Sen koommin en ole ollut tekemisessä työnjohtajan kanssa. Kuka tahansa näin päätti tehdä, ei ole asioiden tasalla. Tässä suhteessa alaikäisen työllistäminen sotii työlaisäädännön periaatteita vastaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöinen ihmisen yksin jättäminen on raukkamainen teko. Ei voi olettaa kaikkien käyttäytyvän työnantajalle sopivalla tavalla. Minun tapauksessa työnjohtaja käytti valtaansa itselle sopivalla tavalla. Järjetön vallankäyttö ja vain sen takia, että olisi saanut nöyryttää minua. Sanoin tässä että olen kasvanut sovituista asioista kiinni pitämiseen. Tässä työnjohtaja loukkasi minua ja uhkaava käyttäytyminen minua kohtaan sai minut lähtemään pois. Työnjohtaja uhkaili minua. En suostunut perumaan aiemmin sopimaani auttamistehtävää. Tämmönen taloyhtiön työnantajaosapuoli on.

      Poista
    2. Se on paha. Työnantaja on yleensäkin vahvempi osapuoli kuin työntekijä yksinään. Siksi olisi soveliasta, että heikommalla osapuolella olisi jotain oikeaa tukea ja tarvittaessa apuakin puolellaan. Ja mielestäni ammattiyhdistysten tulisi hyväksyä jäsenikseen myös työttömiä.

      Poista