maanantai 29. elokuuta 2016

Jokunen sana tämän päivän puheenaiheeesta.


Hallitus kaavailee nyt työllisyyspakettia. Yritystä on mutta epäilen kansalaisten keskuudessa ja erityisesti työttöminen keskuudessa  hallituksen saavan 4 kouluarvosanan tuon paketin sisällöstä.
Työttömän pitää siten olla 5 päivää töissä kolmen kuukauden työttömyysajalla, jotta työttömyysturvan maksaminen kokonaisuutenaan jatkuu. Vain työttömänä oleminen pienentäisi työttömyysturvaa kolmella prosentilla joka kolmas kuukausi. Kyseessä olisi ns aktiivisuuslauseke.
"Oletko ollut aktiivinen viimeisen kolmen kuukauden aikana?"

Hups! Mitä tuli sanottua?

Tämähän on puhtaasti viattomien pienituloisten kansalaisten kiusaamista. Niin kun työpaikkoja on olemassa. Puhtaat ammattimiehet hyötyvät ainoastaan tästä. He voivat saada ammattia vastaavaa työtä työttömänä ollessaan. He ovat ainoa kansalaisryhmä, joka voi tehdä näin. Heille hallituksen suunnitelmat voivat tuoda jotain hyvää.
Ne työttömät ja työttömiksi joutuneet henkilöt, jotka menettää työaseman ja ammatin, ovat tämän toimen häviäjiä. Työttömät ja erityisesti pitkäaikaistyöttömät ovat  jo jääneet ja syrjäytyneet siihen pisteeseen, jossa ei enää saa kunnollista työtä. Heidät työllistetään apulaisiksi pieniin  nyt syyllistetty kokonaan. Entinenkin voimassa oleva työllistämistoimi tekee jo työttömänä olleen miehen tai naisen turvattomaksi työmarkkinoilla.

Suomen talouden huonoon jamaan syypää on työttömänä oleva ja sosiaalituella elävä kansalainen. Syytä ei kertaakaan ole osoitettu työnantajaan ja suomalaisiin yritysjohtajiin. Lisää valmistelevia lakeja työttömän kiusaksi on ratkaisu Suomen talouden nostamisessa.