sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Tuulinen paikka tuo AKT:n jäsenyys

AKT antoi lopputilin yhdelle jäsenelleen julkisuudessa antamaan lausuntoon perustuen. Yksi ahtaaja Rahjan sataman työntekijöistä oli julkisesti pahoillaan pienipalkkaisten hoitajien palkoista ja mahdollisista pakkolaeista. Heidän pärjäämisensä oli huolena menneenä torstaina kun yheiskuntasopimus neuvottelu kariutuivat juuri AKT jättäytyä pois yhteiskuntasopimuksesta. Ahtaajien luottamusmies Voitto Ketola olisi AKT: jäsenenä hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen ja tuli näin vastanneen haastatteluissa vastoin AKT:n periaatteita ja sääntöjä.Tuskin hän olisi näin sanonut, mikäli kenttäväki olisi yhteiskuntasopimusta vastaan.  Kylläpä reagoitiin nopeasti. En tiedä taustoja mutta viime aikoina seuranneena SAK:laisten liittojen puolustavan työehtojaan melkein
henkeen ja vereen. AKT on liitto, joka saa satamat ja liikenteen pysähtymään lakolla tai mielenilmauksella. Tätä he tekevätkin useasti. Tämä uutisen perusteella AKT tosiaan on herkkä reagoimaan yhteen jos toiseen heidän etujensa ja sääntöjen noudattamatta jättämisestä. Aika perusteetonta ja raadollista toimintaa luottamusmiestä kohtaan, kun järjestöjohtaja soittaa jäsenelleen ja pitkään palvelleelle luottamusmiehelle erottatavan hänet julkisesti antaman  kenttäväen huolen. Omat koirat puree jalkaa työmarkkinayhteistyöstä.



                                          Sentään jollain riittää huumoria.

1 kommentti:

  1. Eilen Lännen Media kirjoitti AKT:n ajavan suurpoliittista lakkoa kevääksi. Kyllä nuo ovat itsepäistä porukkaa. Aateveljet ei luovu omastaan.

    VastaaPoista