perjantai 16. toukokuuta 2014

Jääkikiekon MM-kisat

Valko-Venäjä, tuo sisämaa Euroopan itäosassa ja rakenteeltaan totalitäärinen valtio isännöi jääkiekon MM -kisoja tänä vuonna. Kisat on siten Minskisssä. Kisoja odotettiin vähän pelolla varsinkin kun alussa oli epäselvää millaiset kisat tulee kun valtio on noin sisäänpäinsulkeutunut.

Uutisoitiin Valko-Venäjän estävän vapaan tiedonvälityksen ulkomaille. Ensin tulikin raportti, jossa paikallinen viranomainen oli estämässä kuvaamista ja raportin tekoa jopa Suomeenkin. Jotain estämistä olikin mutta minusta esim YLEn uustiointi on ainakin ollut normaalia tiedonvälitystä.

Kisat on kuluneet alkueriin ja lohkojen keskinäisiin otteluihin. Suomen pelit olen nähnyt ja Minks Areena on täynnä väkeä ja kaikki on fanaattisia jääkiekon ystäviä. Näyttää siltä, että Valko-Venäjän kansa on kansaivälisen jääkiekon ylittämättömiä kannattajia. Kansa on jääkiekon ystävä ja se näkyy näissäkin kisoissa.

Tietysti täytyy sanoa, että tunne näitä kisoja katsoessa on jännittynyt. Valko-Venäjä on näyttänyt maailmalle kauniita naisia ja Voiton päivän paraatia kisojen alkaessa. Kuitenkin kaikki MM-sarjan joukkueet on paikalla ja näin näyttää urheilu olevan erillään maailmanpolitiikasta. Valtioiden päämiehiä ei ole näkynyt katsomossa. Ehkä pelko on oleva sittenkin olemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti