maanantai 1. heinäkuuta 2013

KHL - Helsingin Jokerit uskaltautuu kokeilemaan jotain uutta.

Viime viikolla näimme ja kuulimme uutisen, joka kohahdutti yleisöä. Suomen Jokerit siirtyy pelaamaan venäläistä KHL-liigaa. KHL on lyhenne Continental hockey league - Континентальная хоккейная лига. Uutinen oli yllätys ja en osannut moista odottaa vaikka edellisenä päivänä jo huhuiltiin jotain tuota suurella odotuksella. Samalla omistussuhde Helsinki Areenasta siirtyi uudelle omistajalle. Suomalais-venäläiselle liikemiehelle.

Miten tuo vaikuttaa sitten SM-liiigaan?

Suureelta osilta ei juuri mitenkään. Sarjasta jää nyt pois toinen helsinkiläisjoukkue ja siten tuo on ainakin aluksi outoa. Nyt meillä on ollu useita isoissa kaupungeissaolevia seuroja kotoisessa SM-liigassa. Ensi kausi on viimeinen Jokereilla.

KHL on suuri liiga. Silllä on joukkueita pääasiasssa Venäjältä. Joitain Itä-Euroopan maiden joukkueita on myös matkassa. Nyt tähän joukkoon liittyy Jokerit, ensimmäinen Suomesta. Euroopassa on tehty tunnusteluja muidenkin euroopalaisten jääkiekkomaiden joukkuieiden liittymisestä tähän. Suomi pääsi ensimmäisenä näyttämään maailmalle moderniutensa. KHL on tulevaisuutta ja sen tuoma julkisuus on hyväksi koko urheilevalle jääkiekkomaailmalle.

Onko tämä sitten ensi askel siihen, että Eurooppa alkaa kehittyä liiga kutenn NHL. Kaltaista koko mantereen ylittävää liigaa? Onhan Eurooppaan yritetty tämmöistä kerran ennenkin. Nuo yrityksen on kaatuneet yhteistyön kaatumiseen ja yleisesti rahaan. Tämmöinen liiga veisi älyttömän määrän euroja ja kuka sitoutuisi sijoittamaan tähän. Takuuta sijoituksen pysyvyydestä ei ole.

En tiedä miten 2008 päädyttiin Venäjällä pelaamaan koko mantereen ylittävää liigaa. Nyt KHL on maailman toiseksi vaativin liiga NHL:n jälkeen. KHL:ssä pelaaja saa saman opin kuin NHL:ssä ja samoin palkat on verrattavissa läntiseen vastaavaa. Suomestakin KHL:ssa pelaa useita huippujääkiekkoilijoita. Viimesissa MM kisoissa suurin osa pelaajista oli KHL:sta.

Helsinki Areenan jää  ei ole enää SM-liigan pelikenttä. Siellä pelataan sitten KHL:n pelejä. Jokereiden ja muiden KHL kiekkojoukkueiden pelejä. Miten Jokereiden kannattajat ottaa vastaan uudet vastustajat? Minusta jääkiekkojoukkueen kannattaja on oma lähiseuran kannattaja pelaa tämä joukkue missä sarjassa tahansa.  Pelit on yhtä dramaattisia kuin aiemminkin. Uusien vastustajien tulo peliin on vain lisärasva peligeneraattoriin.  Kansaivälisten tapahtumien areenana Helsinki Areena todennäköisesti pysyy.

Mielenkiintoista on kuinka yleisö löytää uudet pelit. Taso on kovempaa kuin kotimaassa tai ainakin pelitapa on erlainen suomalaiseen kiekkoon verrattuna.  Miten homma tästä etenee nähdään vuonna 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti