tiistai 2. huhtikuuta 2013

Onko talvi vai kevät? Missä viipyy kevät?

Maaliskuu oli yllättävän kylmä. Keskimääräistä kylmenpi. Olen odottanut kevään alkua jo kuukauden.
Nyt huhtikuuhun siirryttyä on jo päivällä hiukan lämpimämpää. Lämpötila nousee päivällä jo lämpöasteille ja illalla kylmä jäädyttää taas vesirapakot ja muun sulanneen tienpinnan. Aamulla taas saa kiertää liukkaimmat paikat ja suurimmat lumikasat.

Missä kevät viiipyy?  En tiedä missä.
Mistä johtuu tämmöinen ilmanala?
Onko tässä kyse ilmaston lämpenemisestä`?

Pääsiäinen oli nyt maaliskuun lopussa ja yleensä voi olla jo keväinen sää vaikka ollaan maaliskuussa.

Kun tässä muuan viikko sitten ostaneena liukuesteet vielä tälle keväälle. Olin siinä ajatuksessa, että näitä ei enää tarvi. Käytin niitä sitten vielä viime viikolle. Sitten alkoi jo tiet olla osin sulat ja liukuesteillä on vaikea kävellä.

Minä seuraan ilmaston säitä meillä Suomessa. Olen tullut siihen tulokseen, että ilmasto lämpiää mutta luonto panee hanttiin asiassa. Äiti maa ei halua tuota ilmastonmuutosta. Äiti maa on nähnyt usean jääkauden ja lämpimän jakson. Me emme. Ihmisen elinikä ei riitä seuraamaan tätä kehitystä.

Lisäksi voi sanoa näiden talvien jälkeen, että olemme menossa kohti jääkautta. Tuokin ajatus voisi olla totta. Mistä tuon tietää, minne ilmasto on menossa?

Siperia opettaa. Mistä tuo sanonta on tullu? Voiko Äiti maa opettaa meitä vielä tänä päivänä? Meillä on kaikki tekniset laitteen sään seuraamiseen. Saamme ennustuksia pitkin päivää.

Kuitenkin meillä on kohtalaisen siedettävä säätila tällä hetkellä. Eipähän luonto herää liian aikasten kasvattamaan lehtiä ja nurmea sekä heinää. Jos nyt olisi liian lämmintä ajankohtaan, voisi meille tulla sitten kylmä alkukesä.

Odotan kuitenkin lämpöjaksoa kevääseen. Se tulee joka kevät.

Taka talvi on kanssa mahdollinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti