keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Keskitetty tuloratkaisu.

Nyt on menossa tunnustelut keskitetyn työehtosopimusneuvotteluiden aloittamiseksi.

Koko viikon meitä on pitäny jännityksessä neljä tai viisi osapuolta tv uutisisssa. Kyse on työnantajajärjestöjen ja palkansaajajärjestöjen välinen kisa siitä miten kansalaisilla olisi paras tae elää ja kuluttaa kaupoissa.

SAK, STTK ja Akava ja heidän vastapuolensa EK ja Kuntatyönantajat ovat yrittäneet keskustella kuinka Suomeen tulisi työtä, toimeentuloa ja verotuloja.

Tässä on ollu kolmantena osapuolena Valtio, joka on luvannu jotain osapuolille, jos he saavat tuon projektin päätökseen. Kuitenkin jo useita viikkoja on uutisoitu nuista neuvotteluista ja toistaiseksi mitään suurta ei ole saatu aikaan.

Suomena talous on kuulemma huonossa kunnossa ja yritysten kilpailikyky on kuulemma heikko. Tätä verrataanjohonkin muuttujaan mikä ei anna asian todellista vastausta.
Miten sitte on se, jos palkansaajat eivät pysty pitämään yleisestä kulutuksesta kiinni? Miten jos yritykset eivät saa tilauksia, kun kansalaisilla ei ole euroja ostaa heidän tuotteitaan?

Kaikki ei kuitenkaan tähän pysty vaikka lopputulos olisi millainen tahansa.
Mikään näistä ei ole itseselvyys jokaiselle Suomen kansalaiselle.

Outoa on se että, eikös Suomessa ole jo vuosia ole sovittu aina jonkinlainen kompromissi.

1 kommentti:

  1. Suosittelen lukemaan Hannu Vistin blogia. Hänellä on mielestäni järkeviä ajatuksia Suomen talouteen ja kestävyysvajeeseen yms. Oi, katso: http://www.hannuvisti.com/blog/blog.php

    Muuten en jaksa sanoa aiheeseen mitään. Sanon vain vielä sen että sait aika paljon julkaistua merkintää lyhyessä ajassa.

    VastaaPoista