tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kansallismielisyyttä vai mitä se on?

Tänään uutisoitiin juttu, joka kertoi yhden kansanedustajan tulleen valituksi, hänen omasta tahdostaan, kansallismielisen yhdistyksen puheenjohtajaksi. En mainitse tässä yhdistystä nimeltä. Kun kyse on yhdistyksen puheenjohtajasta tai sen hallituksesta, siinä on joskus ristiriitoja yleisen mielipiteen ja yhdistyksen väen välillä. Kun kyse on kansallismielisen yhdistyksen päämäristä ja sen puheenjohtajan valinnasta, täytyy olla joitain asioita mitä yhdistys ajaa tai pitää huolta yhteisistä asioista.

Onko Suomessa ihmisiä, jotka ovat kansallismielisiä. Vastaus on kyllä. Pienessä määrin. Tämmöinenkin yhdistys, jossa on olemassa jäseniä, jotka eivät mielellään päästäisi ulkomaalaisia omaan maahamme. Tekevät omaa työtään heidän poistamiseen.

Mahtuuko ulkomaalaiset Suomeen? Mistä tuohon löytää vastuksen. Suomi on pieni maa väestöltään. Niistä maista, joista ulkomaalaisia tulee, siellä on yleensä väkeä enemmän kuin täällä Pohjan lahdella.
Jos tää väki suhteutettas meihin, niin meillä on paljon ulkomaalaia.

Kyse on siitä miten ne tulee maahamme. Tuleeko ihmiset töihin? Tuleeko ns. hakemaan työtä toiseen EU-maahan? Kysymys on asetettu jo kriittiseen sävyyn. Sota tai muu ympäristökatastrofi voi ajaa ihmiset lähtemään maastaan.
Otetaanko Suomeen sitten liikaa ulkomaalaisia? Taas asetan kysymyksen  kriittiseen sävyyn.

Kysymys siitä, mikä on kansallismielisen yhdistyksen toiminta häiritsevää. Mihin kansallismielinen yhdistys pyrkii? Mitä yhdistysken jäsenet ajattelee? Onko tämän yhdistysken jäsenet ainoastaan yhden puolueen jäseniä ja kannattajia?  Miksi meillä asetetaan yksi puolue tämmöiseen valokeilaan juuri muutamien kansanedustajien toiminnaksi?

Kyllähän 2011 valitun eduskunnan jäseniltä on tullu esiin useita kansallismielisiä ja maahanmuuttokriittisiä kannaottoja. Tämä on saanut aika suuren julkisuuden. Näitä sitten on hankala kommentoida. Vastauksia ei ole valmiina.

Myöntää täytyy, että maassamme on kaupunginosia tai keskustoja, joissa paljon nuoria viettää aikaa kioskin kulmalla tai rautatieasemien seudulla, on ulkomaalaisia. Nämä nuoret viettää aikaa yleensä pienessä ryhmässä. Onko he sitten haitaksi yhteiskunnalle, ei tiedä. Haitaksi ohikulkijoille, ei tiedä.

Vaikka tämmöisiä yhdistyksiä Suomessa on, niin pitäisi tarkemmin  tutkia asiaa ja tehdä sitten tarvittavia toimenpiteitä niiden kitkemikseksi. Emme ole Suomessa yksin tän asian kanssa. Tutkikaa asiaa.



1 kommentti:

  1. Tuskin ao. järjestö on kovin ulkomaalaisvastainen. Tiedän yhden puolueen puheenjohtajankin, joka on sen jäsen eikä hän ole ulkomaalaisvastainen. Minäkin tykkään pikkaisen siitä järjestöstä ja silti minulla on kolme kiinalaista sukulaisinani. Ja yksi euraasialainen suomalainen.

    VastaaPoista