tiistai 11. joulukuuta 2012

Säitä odotellessa

On talvi ja lunta sataa.

Joulukuu on alkanut sateisena ja sade on tullut lumena. Näin lähellä Joulua ollaan ja ilmanhaltija on antanut meille jouluisen tunnelman. Sinällään tämä lumi ei ole itsestäänselvyys joulun aikana. Ilmat kun voi muuttua hetkessä tai muutamassa päivässä toisenlaiseksi. Ilmat voisi olla myös räntäsateiset ja tuuliset. Lumi ei ole paha asia ja se suojaa luontoa paleltumiselta.

Luonnon systeemi on kiva. Näin lopulla vuotta sen pitääkin olla lumen peitossa.
Lumi antaa myös valoa pimeään vuodenaikaan. Puut on lumihunnun peitossa ja lumi kaunistaa muutenkin luonnon. Metsässä on kiva kulkea vielä kun on vähän lunta. Mieli paranee kun katsoo luontoa, kuuntelee luontoa ja antaa luonnon äänien tulla korville. Metsässä ei paljoa liikettä näy mutta sitten kun jotain näkee, se antaa lisäarvoa liikkumiselle.

Lähellä asutusta ei kovin isoa metsää näe. Se on pieni pala maata jossa kasvaa jokunen kuusi, koivu, mänty, haapa, leppä jne monta muuta suomalaista puuta.
Nämä alueet on jätetty puistoiksi ainakin siksi aikaa kun sille keksitään rakentaa asumusta.

Tänään on satanu lunta reippaasti. Lunta on ihan haitaksi näin piha-alueilla ja tienvarsilla. Talven ensimmäiset lumisateet yllättää autoilijan mutta luonnonystävälle se tekee palveluksen. Missä lunta se on siunaus kyseiselle ihmiselle.

Talvessa on muutenkin oma elämänsä. Talvi on parhaimmillaan muutaman asteen pakkasella. Silloin ulkoilu on sopivan piristävää. Pienet vastoinkäymiset voittaa ulkona, kun on vain osannu lähteä sillä mielellä, että minä en palele vaan osaan olla ulkona sen mukaan mitä sää sallii.

Pakkanen on sitten ulkoilijan harmi. kovin kylmä ei houkuta liikkumaan luonnossa. Kaupungissa ei voi paljoa harrastaa tämmöisellä ilmalla. Eikä sen puoleen maaseudullakaan.

Ensin täytyy jaksaa viettää aikaa ulkona lumen keskellä silloin kun sää sallii. Näin ei sitten  tule huonoa tuntoa omaan hyvinvointiin. Nauti talven säistä sen mitä pystyt niin pystyt sitten toimimaan kaikella säällä.

Mitä ilmat on sen mukaan meidän pitää elää. Säätä me ei voida valita mutta säiden salliessa meidän tulee nauttia ulkoilusta sen mitä kerkiämme.
Älä jää kotiin sisälle jos pystyt lähtemään ulos.